Flapi in dodatna oprema

Podjetje Bennett Marine je leta 1960 ustanovil Charles Bennett, v Detroitu, leta 1977 pa je podjetje odprlo nova vrata na Floridi. Proizvajajo in prodajajo hidravlične in električne flape. Leta 2017 so se pridružili družini Yamaha marine. Svoj razvoj so usmerili v električne in hidravlične sisteme primerne za vsa plovila. Uradni zastopnik za Slovenijo je naše podjetje.

PRI NAS DOBITE TUDI VSE REZERVNE DELE!

HIDRAVLIČNI FLAPI

Hidravlični flapi omogočajo hitrejše izglisiranje ter glisiranje pri nižji hitrosti. Zagotavljajo manj tresenja in večje hitrosti plovbe. Vzdrževanje je enostavno in z cenovno ugodno. Z uporabo hidravličnih flapov se izboljša vidljivost in varnost. Izbira hidravličnih flapov je odvisna od moči in konfiguracije motorja, porazdelitve teže, vrste plovila in njegove uporabe. Prilagodljivi hidravlični cilindri potisnejo flape v pravilen položaj. Kabli in žice so skriti ter tako zaščiteni pred morsko vodo. Hidravlični flapi so na voljo z več možnostmi krmiljenja in v različnih velikostih.

ELEKTRIČNI FLAPI

Sistem z robustnim in vodotesnim pogonom. Kabli in tesnila so popolnoma zaščiteni pred morsko vodo (puščanje in morska rast). Namestitev je enostavna in hitra. Flapi so primerni za gliserje, gumenjake, plovila s sredinsko konzolo ter Fishermane.

SLT FLAPI ZA SAMODEJNO IZRAVNAVANJE PLOVILA

Flapi SLT serije so namenjeni manjšim plovilom, kjer ni možna namestitev hidravličnih ali električnih flapov. Reagirajo na hitrost plovila in pritisk vode ter samodejno dodajajo trim. Pri manjši hitrosti aktuatorji držijo flape navzdol, krma se počasi dvigne, plovilo se postavi v položaj za izglisiranje. Vodni pritisk potisne flape navzdol, ko se plovilo dvigne iz vode in njegova hitrost se poveča. SLT flapi omogočajo mehko in prijetno plovbo brez tresljajev, zagotavljajo manjšo porabo goriva, namestijo se v manj kot eni uri. SLT serija je primerna za gumenjake, manjše čolne ter gliserje.

HIDRAVLIČNE ČRPALKE

Za spuščanje in dvigovanje flapov izkorišča hidravlični tlak. Uporablja dva elektromagnetna ventila, ki usmerjata pretok tekočine na akumulatorje. Ventila se tesno zapreta in omogočata, da flapi ostanejo na svojem mestu. Hidravlična enota je pred zunanjimi vplivi zaščitena s lexan pokrovom.

INDIKATORJI IN STIKALA

Bennett stikalo je namenjeno hidravličnim sistemom. Omogoča natančno uravnavanje flapov. Vgradnja stikala je varna in enostavna.

Bennett stikalo z indikacijo je namenjeno električnim sistemom. V enem stikalu je kombinacija treh funkcij: upravljanje stikala, indikator položaja flapov ter samodejna postavitev flapov v začetno pozicijo. Stikalo ima vodoodporno tipkovnico in priključke, ki zagotavljajo brezhibno delovanje. Hitra in enostavna namestitev, s funkcijo plug and play. Kontrolna enota ima LED indikatorje stanja, ki poenostavljajo namestitev.

PRELISTAJTE KATALOG