Gorivne celice

Podjetje SFC Energy AG je vodilni ponudnik metanolnih in vodikovih gorivnih celic za stacionarne in mobilne hibridne energijske sisteme. Sedež ima v Nemčiji, v Münchnu, proizvodne obrate pa na Nizozemskem, v Romuniji in Kanadi. Za Slovenijo je naše podjetje uradni zastopnik.

GORIVNE CELICE

Gorivne celice Efoy predstavljajo idealen generator energije za 12V in 24V baterije. Vgrajeni krmilnik polnjenja stalno spremlja napolnjenost baterije ter jo po potrebi samodejno napolni. Ta sistem omogoča, da so  baterije vedno polne ter jih ščiti pred popolnim izpraznenjem. Gorivne celice Efoy delujejo po tehnologiji Direct Methanol Fuel Cell, kjer kemično energijo pretvorijo v električno energijo brez vmesnih stopenj in velikih izgub. Za proizvodnjo električne energije se uporablja metanol v kartuši za gorivo, ki se dopolnjuje s kisikom iz zraka. Celice so zelo učinkovite in prijazne do okolja, saj se poleg proizvedene energije ustvarja le še odpadna toplota ter vodna para z malo ogljikovega dioksida.

GORIVO ZA GORIVNE CELICE

EFOY baterije za svoje delovanje potrebujejo EFOY kartuše za gorivo. S kartušo M10 (10 litrov) ste samooskrbni do 4 tedne. Zaradi varnostne ključavnice pri menjavi ne pridete v stik z gorivom in kartušo.