GASILNI SISTEMI

Ameriško podjetje Sea Fire Marine je globalno vodilno podjetje na področju tehnologije za gašenje požarov na morju. Načrtujejo in izdelujejo gasilne aparate in sisteme za gašenje požara tako za industrijska kot rekreacijska plovila. Njihova ponudba vključuje požarne odeje, ročne prenosne gasilne aparate, detektorje ogljikovega monoksida, toplotne senzorje, sisteme za gašenje požara in sisteme za odkrivanje požara. Za gašenje se uporablja okolju prijazno sredstvo NOVEC 1230, družbe 3M Corporation. Za Slovenijo je naše podjetje uradni zastopnik.

MODULARNI SISTEMI ZA GAŠENJE

Modularni sistemi za gašenje požara so izdelani po meri in lahko ščitijo prostore od 42,5m³ do 500 m³. Zagotavljajo zanesljive in ekonomične rešitve. Primerni so za velika izletniška plovila, jahte, delovne čolne in druga plovila. Sistem je izredno prilagodljiv, z možnostjo avtomatskega in ročnega ali samo ročnega sistema. Vključuje 30 ali 60 sekundni časovni zamik, alarmne sirene in tlačne izklope za ohranjanje celovitosti predelka. Sistem je izdelan in testiran v skladu z zahtevami IMO/SOLAS ter mednarodnimi odobritvami USCG in Lloyds MCA).

PRIBOR

Požarna nadzorna plošča FireStop je integriran pomorski sistem za odkrivanje požara, za nadzor gasilnih aparatov ter zaustavitev motorja in strojev:

  • 12/24 V DC sistem (zasnovan za pomorski integriran požarni sistem za delo z baterijami plovila. Na voljo je tudi rezervna 24 V baterija za ponovno polnjenje (kot opcija).
  • Modularna razširitev (modularni sistem, ki ga je možno razširiti z 2 – 16 com).
  • Zgodnje zaznavanje požara (detektorji toplote in dima odobrene s strami IMO organizacije).
  • Integracija s sistemom za gašenje požara (popolnoma se integrira s predhodno zasnovanim in izdelanim sistemom za gašenje požara družbe Sea-Fire za zagotavljanje alarmov (samo za aplikacije, ki niso v skladu s standardom USCG).
  • Sistem za izklop strojev (integrirani releji se povezujejo z zaustavitvijo motorjev, generatorjev, prezračevanja in strojev v primeru aktivacije sistema).
  • Preprost uporabniški vmesnik (več kontrolnih plošč, ki se lahko nahajajo na ključnih mestih po plovilu).