Polnilci, inverterji, baterije

Mastervolt je del skupine NAVICO, kjer skupaj z znamkami Blue Sea System, Marinco, ProMariner, CZone, Lenco, Ancor, BEP ponujajo popolno paleto električnih izdelkov za potrebe in želje vseh uporabnikov. Ustanovljeno je bilo leta 1991. Razvoj njihovih izdelkov poteka v treh razvojno – raziskovalnih centrih: na nizozemskem (Amsterdam), Novi Zelandiji (Aucklandu) in v Združenih državah Amerike (Wisconsin). Mastervoltovi izdelki imajo certifikat ISO 9001. Za Slovenijo je naše podjetje uradni zastopnik.

Mastervolt predstavlja zanesljive in inovativne rešitve za avtonomno napajanje. Kot strokovnjaki za upravljanje, pretvorbo in shranjevanje električne energije ponujajo obsežen portfelj izdelkov z razponom moči od 300 W do 40 kW. Njihove rešitve se pogosto uporabljajo v zahtevnih razmerah: pomorstvo, solarni sistemi, infrastrukturni sistemi, karavaning ter off – shore napajanja.

POLNILCI

Na voljo so 12 V ali 24 V polnilci. Zagotavljajo hitro in popolno polnjenje baterij. Inovativen tristopenjski način polnjenja zagotavlja hitro in varno polnjenje, zato baterije delujejo bolje in dlje časa. Omogočajo centralen, lokalen ali oddaljen nadzor in konfiguracije. Polnilci spremljajo servisno baterijo in kompenzirajo izgubo napetosti. Polnijo tudi popolnoma prazne baterije. Ščitijo zagonski akumulator z zaznavanjem delovanja motorja.

DC – DC POLNILCI

Na voljo je 12 V ali 24 V DC – DC polnilec. Spremlja servisno baterijo, zagotavlja njeno optimalno stanje in kompenzira izgubo napetosti. Hitro in varno polnjenje zagotavlja tristopenjski način polnjenja. S stabilizacijo napetosti polnjenja polnilec ščiti servisno baterijo in občutljivo opremo.

PRENOSNI POLNILCI BATERIJ

Prenosni polnilec baterij se lahko uporablja na plovilu, v avtomobilu, na motorju ali v avtodomu. Je enostaven za upravljanje, ima univerzalni vhod (120 – 230V). Lahko izbirate med 6V ali 12V delovanjem. Enota vključuje 1,8 m kabla, ki se poveže z 61 cm dolgim kablom z obročastimi sponkami ali 61 cm dolgim kablom s ”krokodilčki”, za enostavnejšo namestitev. Prenosni polnilec je primeren za vse vrste baterij (tudi litij -ionske). Zagotavlja polnjenje do temperature 40° Polnilec omogoča enostavno preklapljanje med 6V in 12V. Je prenosen in vodoodporen.

KOMBINIRANE ENOTE

Kombinirana (Kombi) enota zagotavlja daljšo, zanesljivo in brezhrupno delovanje baterij. Samodejni sistem za prenos izmeničnega toka preklaplja med generatorjem ali električnim omrežjem in izhodom inverterja, kar zagotavlja stalno oskrbo z električno energijo. S funkcijo Power Assist preprečuje sprožitev varovalke ob priključitvi na šibek zemeljski vod ali majhen generator.

SOLARNI REGULATORJI

Solarni regulator je na voljo v PWM ali MPPT tehnologiji. PWM tehnologija omogoča polnjenje baterij s sončno energijo. Sistem MPPT pa omogoča do 30% hitrejše polnjenje. Oba sistema sta primerna za 36 celični solarni panel (12V sistem) in za 72 celični solarni panel (24V sistem). Sistem PWM je primeren za vse vrste svinčenih baterij, sistem MPPT pa je primeren za vse vrste baterij (tudi Li-ionske). Regulatorja sta primerna za uporabo v vseh aplikacijah saj sta zaščitena pred vodo in negativno ozemljitvijo ter vzdržita visoke temperature.

ALTERNATORJI

Alternatorji so optimizirani za zagotavljanje neprekinjene visoke izhodne moči v aplikacijah za shranjevanje energije. Primerni so za vse vrste baterij, vključno z litij-ionskimi in imajo številne prednosti. Večina proizvajalcev ponuja možnost drugega alternatorja, bolj znanega kot PTO ali Power Take Off. Mastervolt pa omogoča enostavno dodajanje svojega alternatorja kot drugega alternatorja. Alternativno lahko serijski alternator zamenjate z Mastervoltovim in tako pridobite zmogljiv 3-stopenjski polnilnik z vmesnikom MasterBus. V primerjavi z običajnimi alternatorji so Mastervoltovi lažji in manjši ter imajo manjšo porabo goriva. To omogoča njihova odprta konstrukcija z dvojnimi notranjimi ventilatorji. Vgrajeno temperaturno tipalo nadzoruje delovno temperaturo. Glede na potrebe lahko izbiramo med 12 V in 24 V alternatorji.

INVERTERJI

Inverter pretvarja napetost akumulatorja iz 12 ali 24 V v omrežno napetost 230V 50/60 Hz ali 120V 50/60 Hz. Polno moč zagotavlja tudi v najzahtevnejših pogojih. Zaradi uporabe visokofrekvenčne preklopne tehnologije ni motečega brnenja, saj vgrajen ventilator z možnostjo spreminjanja hitrosti omogoča tiho delovanje pri nizki moči. S priročnim priključkom za vse modele.

BATERIJE

Mastervolt zagotavlja izjemno zmogljivost Li-ionskih baterij tudi v najtežjih pogojih, kot so visoki tokovi polnjenja in praznjenja, mokro okolje, mehanski udarci ali vibracije. To je mogoče doseči z združitvijo Mastervoltovih najboljših litij-železovih fosfatnih (LiFePO4) celic s patentiranim sistemom za upravljanje baterije (BMS) v trdnem, vodoodpornem ohišju. Sistem Mastervolt BMS zagotavlja optimalno uporabo vsake posamezne celice, vgrajeno spremljanje baterije pa natančne in ažurne informacije o stanju baterije. Vgrajena komunikacija NMEA 2000, CZone ali MasterBus omogoča popolno integracijo sistema, ki zagotavlja najboljše možno polnjenje in hkrati podaljšuje življenjsko dobo baterije. Gel baterije se polnijo zelo hitro. Pri normalni uporabi in brez vzdrževanja ne nastajajo izpusti plinov, kar omogoča namestitev kamorkoli, saj za svoje delovanje ne potrebujejo prezračevanja. Idealne so kot servisne baterije ali za ciklično uporabo. AGM baterije so primerne za sisteme, ki zahtevajo visoke tokove, saj omogočajo zelo hitro praznjenje pri zelo visokih tokovih – npr. zagon motorja. Pri teh baterijah se elektrolit oz. mešanica vode in žveplove kisline v veliki meri absorbira v steklena vlakna. Pri normalni uporabi in brez vzdrževanja ne nastajajo izpusti plinov, zato je namestitev možna kjerkoli.

PRELISTAJTE KATALOG