Sidra

Podjetje Ultramarine svoje znanje in strast do pomorstva predaja že 30 let.  Ukvarjajo se s proizvodnjo trdnih, varnih, uporabniku prijaznih ter kakovostnih sider. Njihovo sidro Ultra Marine je bilo s strani Bureau of shipping ZDA potrjeno kot sidro s 7 krat večjo stopnjo trdnosti od običajnih sider. Uradni zastopnik za Slovenijo je naše podjetje.

SIDRA ULTRA MARINE

Vemo, kako neprijetno je, ko se nam med sidranjem sidro obrne na glavo. Pri svetovno znanih sidrih Ultra se bo sidro vedno poravnalo nazaj v pravilno lego, zaradi pravilno razporejene teže na sidru ter patentirane oblike. Ti dve lastnosti skrbita za maksimalno funkcionalnost ter enostavno in varno sidranje. Sidra so sestavljena iz zaobljene konice napolnjene s svincem, votlega vratu za optimalno razporeditev teže, konkavno oblikovanega dna za maksimalen oprijem na morsko dno, velikih stranjskih kril, da sidro ne popusti ob spremembi smeri vetra ali vodnega toka. Sidra Ultra so primerna za vse tipe plovil. Sidro se varno namesti na premični valj. Sidra so na voljo v standardnih velikostih od 5 kg do 200 kg. Po naročilu se lahko dobijo tudi sidra do 360 kg.

ULTRA FLIP SWIVEL IN HOOK

Dvigovanje sidra je lahko težko in nevarno opravilo, vendar pa si ga lahko olajšamo z Ultra Flip Swivel. To je majhen vrtljiv del, ki je nameščen med verigo in sidro. Vmesnik omogoča, da plovilo med dvigovanjem sidra ostane nepoškodovano. V primeru zasuka sidra pri dvigovanju, ga vmesnik Ultra Flip Swivel enostavno obrne v pravilno lego ob nosilcu za sidro. Vmesnik skrbi, da dvigovanje sidra poteka varno. Ultra Flip Swivel se lahko uporablja za katerokoli sidro ter za vse vrste plovil.